Las prunas
Introduction
Les prunes (prunas) étaient soit séchées pour faire des pâtisseries, soit distillées pour faire de l’eau de vie (aigardent).
Ethnotexte
Lucie-Maria SAVY
née en 1898 à Moyrazès (arrivée à Naucelle en 1923).
Transcription
Occitan
Français
« De prunas de pòrc ne'n fasiam secar, la Sent-Antonina. »
« Un còp èra, sovent i fasiam secar de prunas dins lo forn, quand podiam pas arribar a las far secar al solelh.
De prunas, ne fasiam de saconats e apièi ne fasiam de pastisses ambe de prunas. »
« Un còp èra, sovent i fasiam secar de prunas dins lo forn, quand podiam pas arribar a las far secar al solelh.
De prunas, ne fasiam de saconats e apièi ne fasiam de pastisses ambe de prunas. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...