Lo chaudelaire de Vabre
Collecté en 1999 par IOA Sur les Communes de La Fouillade, Lescure-Jaoul, Vabre-Tizac Voir sur la carte
Introduction
Los chaudelons sont de petits échaudés, biscuits à l'anis fort appréciés sur le Ségala, y compris à l'époque de l'abbé Justin Bessou (1845-1918) de Saint-Salvadou.
Los moissetons sont les échaudés (chaudèls) que préparait Moisset, lo chaudelaire de Vabre.
Ethnotexte
Julien et Lydie TRANIER
né en 1914 à La Fouillade ; née Bosc en 1921 à Lescure-Jaoul.
Transcription
Occitan
Français
« A Vabre, aviam un chaudelaire. Fasiá de chaudèls de tres banas.
Aquò èra una pasta de pan plan dura, li metiá d’anís, los fasiá bolhir e après los fasiá còire al forn del pan.
Èran bons, los metiam a chimpar ambe de vin o los manjàvem secs. »
Aquò èra una pasta de pan plan dura, li metiá d’anís, los fasiá bolhir e après los fasiá còire al forn del pan.
Èran bons, los metiam a chimpar ambe de vin o los manjàvem secs. »
Pas de traduction pour le moment.
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