Las bolas

Collecté en 1994 par IOA Sur la Commune de Crespin Voir sur la carte
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Introduction

On faisait des boules de pâté de foie (fetge) appelées bolas ou fetjats que l’on cuisait enveloppées dans un morceau de péritoine (tela) et que l’on conservait dans de l’huile ou de la graisse.

Ethnotexte

Odette VAYSSE

née Delbruel en 1933 à La Tournarie de Crespin.

Transcription

Occitan
Français
« Ambe lo fetge, fasiam de bolas.
Gardàvem la tela, metiam un bocin de lard, de ventresca, d'uòus e lo fetge.
Quand fasiam de tòstas pels dròlles, ambe los uòus, aquò s'alisava mai sul pan.
Fasiam de pichonas bolas ambe la man e las plegàvem dins la tela. Fasiam passar aquò a la padena, pièi metiam aquò dins de topinas ambe d'òli. Un còp èra, fasiam ambe l'òli de còlza.
Quand ne voliam manjar, los passàvem a la padena amb un bocin de salsa de tomata e de farina. »

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Localisation

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