La fogassa de Rampalms

Collecté en 1994 par IOA Sur la Commune de Crespin Voir sur la carte
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Introduction

Dans la région de La Salvetat, la tradition voulait qu'on mange l'estofinade (estòfin, estòfinada) et la fouace (fogassa) le jour des Rameaux.

Ethnotexte

Lucien et Paulette RIVIÈRE

né en 1914 à Crespin ; née Costes en 1926 à Crespin.

Transcription

Occitan
Français
« Pels Rampalms, alucàvem lo forn pas que per far de fogassas, fasiam un plen forn de fogassas. Las fasiam ambe de levam, lo metiam lo ser. Aquò montava. Lo lendeman, pastàvem aquò, quatre oras. La metiam dins un palhasson, caliá que la pasta tornèsse montar tota sola. La caliá prèsta a l'ora.
Caliá de farina, d'uòus, de sucre, de levam e lo parfum... metiam d'ecòrças, quand n'aviam. »

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Localisation

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