La fogassa de Rampalms
Introduction
Dans la région de La Salvetat, la tradition voulait qu'on mange l'estofinade (estòfin, estòfinada) et la fouace (fogassa) le jour des Rameaux.
Ethnotexte
Lucien et Paulette RIVIÈRE
né en 1914 à Crespin ; née Costes en 1926 à Crespin.
Transcription
Occitan
Français
« Pels Rampalms, alucàvem lo forn pas que per far de fogassas, fasiam un plen forn de fogassas. Las fasiam ambe de levam, lo metiam lo ser. Aquò montava. Lo lendeman, pastàvem aquò, quatre oras. La metiam dins un palhasson, caliá que la pasta tornèsse montar tota sola. La caliá prèsta a l'ora.
Caliá de farina, d'uòus, de sucre, de levam e lo parfum... metiam d'ecòrças, quand n'aviam. »
Caliá de farina, d'uòus, de sucre, de levam e lo parfum... metiam d'ecòrças, quand n'aviam. »
Pas de traduction pour le moment.
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