Las raujòlas de carnaval
Introduction
Les rissoles (raujòlas) se préparaient surtout l'hiver, souvent en période de carnaval. Il existait des raujòlas grassas (salées) et des raujòlas magras (sucrées).
Ethnotexte
Odile REY
née Enjalbert en 1940 à Sainte-Juliette sur Viaur.
Transcription
Occitan
Français
« Se fasiá de raujòlas a l'epòca. Fasiam de pasta, ambe de prunas. Fasián còire de prunas a l'ai(g)a, las desnoiotavan, las sucravan pièi fasián de ronds amb un bòl e garnissián aquò. Fasián còire aquò al forn.
Aquelas prunas, las fasián secar, a l'epòca. Èra las gròssas prunas bluas. »
Aquelas prunas, las fasián secar, a l'epòca. Èra las gròssas prunas bluas. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...