La vaissèla
Introduction
L’eau était précieuse et on ne la gaspillait pas. Celle de la vaisselle était destinée aux cochons.
Dans le vaisselier (dreiçador, vaisselièr, vaisseliá), on calait les assiettes avec du buis (bois).
Ethnotexte
PONS MARIA, MONTROGNON MARIA, MAURY LÉA
née en 1911 à Verrières ; née Molinier en 1916 à Verrières ; née Cassan en 1920 à Castelnau-Pégayrols.
Transcription
Occitan
Français
« Vaisselàvem dins un pairòl e pièi metiam l’aiga dins un autre afaire. Aquela aiga pièi, la donàvem als pòrcs.
Metiam la vaissèla dins lo vaisseliá. I metián de boisses e metián las assiètas dessús. Ma mèra disiá qu’aquò èra per far estorrar la vaissèla.
Las culhièiras, las metiam dins un embuc per estorrar.
Mès que autres còps i aviá la solharda. »
Metiam la vaissèla dins lo vaisseliá. I metián de boisses e metián las assiètas dessús. Ma mèra disiá qu’aquò èra per far estorrar la vaissèla.
Las culhièiras, las metiam dins un embuc per estorrar.
Mès que autres còps i aviá la solharda. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...