Far carnaval

Collecté en 1994 Sur les Communes de Bor-et-Bar, Lescure-Jaoul Voir sur la carte
J'apporte des précisions ou
je demande la traduction >

Introduction

Far carnaval signifie faire un bon repas en famille au cours de la période où on tue le cochon.

Lo porquet ou maticòl est la chair du cou du cochon. 

Ethnotexte

Alémir et Emilienne BLANC

né en 1929 à Bor et Bar ; née Pradel en 1932 à La Passade de Lescure-Jaoul, décédée en 2016.

Transcription

Occitan
Français
« Tuavan lo pòrc al mes de febrièr. Lo tuavan un pauc lo jòus, reünissián la familha lo dimenge e fasián lo porquet, lo maticòl. Aquò èra un plat que, per totes los ostals, quand tuavan lo pòrc, fasián aquò. Aquò's lo sang.
La pèça farcida a la sopa, l'espatla se fasiá tanben. Lo farç se fasiá ambe de persilh, de pan, d'alh e d'uòus. »

Pas de traduction pour le moment.

© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron

Localisation

Vous aimerez aussi...

En cours de chargement...