Introduction
La flausona ou flauna est une tarte à la recuite (recuècha, recuòcha, rebolhida) parfumée à l'eau de fleur d'oranger ou à la vanille.
On obtenait la recuite en chauffant le petit-lait (gaspa) que les laiteries restituaient aux producteurs de lait.
Ethnotexte
Paul SOULIÉ
né en 1929 au Viala du Tarn.
Transcription
Occitan
Français
« Aquò’s fach ambe la recuècha del lach de feda.
A la lachariá, quand an metut lo fromatge a calhar, los païsans prenián lo pichon-lach e lo fasián caufar e tiravan çò que montava.
Pièi cal metre d’uòus, de sucre, la recuècha e de perfum. E metèm aquò dins una pasta. »
A la lachariá, quand an metut lo fromatge a calhar, los païsans prenián lo pichon-lach e lo fasián caufar e tiravan çò que montava.
Pièi cal metre d’uòus, de sucre, la recuècha e de perfum. E metèm aquò dins una pasta. »
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