Les borriòus

Collecté en 1996 par IOA Sur la Commune de Thérondels Voir sur la carte
J'apporte des précisions ou
je demande la traduction >

Introduction

En Carladez, on faisait des borriòls ou borriòus, sortes de crêpes épaisses au froment et au levain (levam).

Ethnotexte

Marie-Thérèse MESTRE

née Teisset en 1913 à Paris.

Transcription

Occitan
Français
« Fasiam bèlcòp de borriòus pendent la guèrra. O fasiam sul fuòc, sus las endilièiras.
Caliá desfregir un pèu de pasta la velha ambe de levam e de farina. O fasiam mème ambe de pichon-lach. Aquò èra de farina de froment quand mème mès la segonda farina. Caliá passar un pèu de graissa d'abans. »

Pas de traduction pour le moment.

© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron

Localisation

Vous aimerez aussi...

En cours de chargement...