Les borriòus
Introduction
En Carladez, on faisait des borriòls ou borriòus, sortes de crêpes épaisses au froment et au levain (levam).
Ethnotexte
Marie-Thérèse MESTRE
née Teisset en 1913 à Paris.
Transcription
Occitan
Français
« Fasiam bèlcòp de borriòus pendent la guèrra. O fasiam sul fuòc, sus las endilièiras.
Caliá desfregir un pèu de pasta la velha ambe de levam e de farina. O fasiam mème ambe de pichon-lach. Aquò èra de farina de froment quand mème mès la segonda farina. Caliá passar un pèu de graissa d'abans. »
Caliá desfregir un pèu de pasta la velha ambe de levam e de farina. O fasiam mème ambe de pichon-lach. Aquò èra de farina de froment quand mème mès la segonda farina. Caliá passar un pèu de graissa d'abans. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...