Las prunas e lo boisson negre
Introduction
La pruna blua dels pòrcs, la Sent-Antonina ou agostenca, la rojòta de Sant-Joan et parfois la pruna d’Agenh étaient séchées pour être employées en pâtisserie ou utilisées pour faire de l'eau de vie (aigardent).
Ethnotexte
Paul et Léa SERRES
né en 1919 à Tayrac ; née Raynal en 1926 à Camalet de Tayrac.
Transcription
Occitan
Français
« Las prunas, aquò èra d'aquelas prunas de país, l'a(g)ostenca que l'apelavan.
Ne fasián secar al solelh e pièi al forn per far de pastisses.
Se gardavan tota l'annada.
Amassàvem las patarèlas, de pichonas prunas, totas bluas. Un pauc coma lo boisson negre mès un bocin pus gròs. Ne fasiam d'aigardent. Mès lo boisson negre fasiá de bona aigardent, tanben. »
Ne fasián secar al solelh e pièi al forn per far de pastisses.
Se gardavan tota l'annada.
Amassàvem las patarèlas, de pichonas prunas, totas bluas. Un pauc coma lo boisson negre mès un bocin pus gròs. Ne fasiam d'aigardent. Mès lo boisson negre fasiá de bona aigardent, tanben. »
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Localisation
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