La lèbre en civet

Collecté en 2000 par IOA Sur la Commune de St-Amans-des-Cots Voir sur la carte
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Introduction

En Rouergue septentrional comme en Rouergue occidental, le mode traditionnel de préparation du lièvre était le civet. En Rouergue méridional, on mangeait la lèbre a l'aste, à la broche.

Ethnotexte

Adrien et Marie-Thérèse VAYSSIÈRE

né en 1932 à Touluch de Saint-Amans des Cots ; née Couderc en 1940 à Saint-Amans des Cots.

Transcription

Occitan
Français
« La lèbre se fasiá tot lo temps en civet. Ieu, aquò’s la bèla-maire que m’a aprés, ches naltres, èrem pas de caçaires. Ela, la fasiá pas marinar, pas res. Lo bèl-paire disiá que aquò enlevava lo gost del gibièr. I metiá de vin, un bocin de serpolet, un boquet de persilh e pièi de cebas. Fasiá ben revenir sa lèbre e pièi laissava mijotar aquò un brave moment, tota la matinada. Caliá que la carn confi(gu)èssa. »

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Localisation

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