Introduction
La pêche (pesca), souvent pratiquée avec des techniques prohibées, procurait un complément d’alimentation ou de revenu apprécié. Les bons braconniers respectaient les équilibres naturels.
L'épervier (esparvièr) est un grand filet rond et lesté que le pêcheur jetait selon une technique précise.
Ethnotexte
Achille (Ernest) et Denise SCUDIER
né en 1918 au Moulin-Bas de Prévinquières ; née Lafon en 1923 à Milharès de Prévinquières.
Transcription
Occitan
Français
« Li aviá de tro(g)ans mai que mai e de sièjas, de barbèus, de truitas…
Aquò s’atapava quand freiavan, lo mes de novembre o a la fin d’octobre.
Se lançava un còp d’esparvièr.
Passàvem los peisses a la farina e metiam d’òli dins una brava padena. Los laissàvem rostir d’un costat e pèissas los fasiam rostir de l’autre. De còps i metiam d’alh e de persilh e d’autres còps li metiam de rasims verds. Mès, lo peis que èra cuèch defòra ambe lo boès èra melhor, aviá pas lo mème gost. »
Aquò s’atapava quand freiavan, lo mes de novembre o a la fin d’octobre.
Se lançava un còp d’esparvièr.
Passàvem los peisses a la farina e metiam d’òli dins una brava padena. Los laissàvem rostir d’un costat e pèissas los fasiam rostir de l’autre. De còps i metiam d’alh e de persilh e d’autres còps li metiam de rasims verds. Mès, lo peis que èra cuèch defòra ambe lo boès èra melhor, aviá pas lo mème gost. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...