Los mossarons
Introduction
On cueillait des plantes sauvages (mâche, cresson, pissenlit…) et des champignons pour se nourrir. Le nom de mossaron désigne particulièrement le mousseron mais il peut aussi désigner les champignons en général.
Ethnotexte
Roger et Colette TOURNIER
né en 1928 à Pradinas ; née Delmas en 1936 au Pouget de Pradinas.
Transcription
Occitan
Français
« S’amassava des cèpes, la Sent-Martina, la coeta de gal, la caramilha. Los metiam a secar sus de pòsses al solelh, cada ser las dintràvem, metiam aquò dins una saca e preniam aquò a la fièira. Un de La Ròda de Tairac passava un còp per setmana e crompava los que èran pas trop vièlhs e los preniá al mercat de Carmauç. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...