Introduction
La rebarba est un produit laitier que l'on conservait dans un pot en terre (topin, topina) et que l'on consommait sur une tartine (tòsta). Elle était fabriquée à partir de vieux fromages, de résidus de raclage des fromages, de caillé (calhada) ou de recuite (recuècha), salés et poivrés et parfois parfumés à l'eau de vie (aigardent). La recette variait selon les familles.
Ethnotexte
Gaston BANCAREL
né en 1928 à Roquetaillade de Montjaux.
Transcription
Occitan
Français
« La rebarba se fasiá quand aviam finit de portar lo lach per Ròcafòrt.
Se fasiá de perals e, quand èran un pauc secs, los copàvem e los metiam dins una topina ambe de pan mosit, de pebre e d’aigargent.
Pastàvem aquò a la man. »
Se fasiá de perals e, quand èran un pauc secs, los copàvem e los metiam dins una topina ambe de pan mosit, de pebre e d’aigargent.
Pastàvem aquò a la man. »
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