La salsissa dels cosins e las platèlas

Collecté en 1992 par IOA Sur la Commune de Meljac Voir sur la carte
J'apporte des précisions ou
je demande la traduction >

Introduction

La salsissa faussa ou salsissa dels cosins se préparait avec les abats (poumons, cœur…).

Les platèlas sont les omoplates.

Ethnotexte

Paul BOUSQUET

né en 1932 à Meljac.

Transcription

Occitan
Français
« La salsissa dels cosins, aquò èra fach ambe de carn de salsissa e los lèuses, ambe la lèus que duèi la balhan als cans. E a l'epòca fasián còire aquò dins un topin al fuòc e i metián per l'acaptar doas bassinadas de sopa de campanha. E après lo manjavan coma aquò.
Las platèlas, aquò èra salat e, après, fotián aquò dins la sopa e fasiá la sopa bona. »

Pas de traduction pour le moment.

© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron

Localisation

Vous aimerez aussi...

En cours de chargement...