La lèbre en civet

Collecté en 2000 par IOA Sur les Communes de Le Nayrac, Montézic Voir sur la carte
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Introduction

En Rouergue septentrional comme en Rouergue occidental, le mode traditionnel de préparation du lièvre était le civet. En Rouergue méridional, on mangeait la lèbre a l'aste, à la broche.

Ethnotexte

MARIE DELBOUIS

née Montel en 1910 au Nayrac.

Transcription

Occitan
Français
« Aquò se fasiá en civet, fasián tot en civet de dabans. Metiam de graisson del pòrc e de lard. Metiam aquò dins la clòcha. Fasiam revenir las cebas a part. Aprèssa, fasiam caufar lo vin e lo metiam dedins. Fasiam còire aquò d’aquí ambe de thym,o alara de serpolet i metiam, e de laurièr. O caliá laissar cuèire un briu, mès mijotar, aprèssa. Se lo montàvem lo matin a uèch oras, a miègjorn lo podiam manjar. »

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