La solenca
Introduction
Le dernier jour des battages, on faisait un repas de fête, la solenca. Mais, avant cela, sur les grandes exploitations, la maîtresse de maison devait préparer les nombreux repas à servir chaque jour aux escodeires.
Ethnotexte
Lucette BOUSQUIÉ
née Fournier en 1924 à Blauzac de La Salvetat, de Margat de La Salvetat, décédée en 2014.
Transcription
Occitan
Français
« I aviá la sopa, la pola farcida, un plat de legumes, de rostits de polet o de rit. Quauques còps de civet, tanben. N'i aviá que fasián d'estòfinadas, de bonas estòfinadas. E de fogassa, totjorn de fogassa. I aviá los pastísses tanben, ambe las prunas.
Lo matin, bevián lo cafè el, pièi, desjunavan pel sòl ambe de cambajon, de patanons, de cebas, de fromatge, de cabecons, de fogassa e de vin a volontat.
Manjavan a quatre oras tanben. »
Lo matin, bevián lo cafè el, pièi, desjunavan pel sòl ambe de cambajon, de patanons, de cebas, de fromatge, de cabecons, de fogassa e de vin a volontat.
Manjavan a quatre oras tanben. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...