La solenca

Collecté en 1994 par IOA Sur la Commune de La Salvetat-Peyralès Voir sur la carte
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Introduction

Le dernier jour des battages, on faisait un repas de fête, la solenca. Mais, avant cela, sur les grandes exploitations, la maîtresse de maison devait préparer les nombreux repas à servir chaque jour aux escodeires.

Ethnotexte

Lucette BOUSQUIÉ

née Fournier en 1924 à Blauzac de La Salvetat, de Margat de La Salvetat, décédée en 2014.

Transcription

Occitan
Français
« I aviá la sopa, la pola farcida, un plat de legumes, de rostits de polet o de rit. Quauques còps de civet, tanben. N'i aviá que fasián d'estòfinadas, de bonas estòfinadas. E de fogassa, totjorn de fogassa. I aviá los pastísses tanben, ambe las prunas.
Lo matin, bevián lo cafè el, pièi, desjunavan pel sòl ambe de cambajon, de patanons, de cebas, de fromatge, de cabecons, de fogassa e de vin a volontat.
Manjavan a quatre oras tanben. »

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