Lo milhàs
Collecté en 1999 par IOA Sur les Communes de La Fouillade, Lescure-Jaoul, Vabre-Tizac Voir sur la carte
Introduction
Le milhàs est une préparation à base d'eau et de farine de maïs (farina de milh).
Ethnotexte
Julien et Lydie TRANIER
né en 1914 à La Fouillade ; née Bosc en 1921 à Lescure-Jaoul.
Transcription
Occitan
Français
« Fasián lo milhàs mès sabi pas cossí lo fasián. Ieu l’ai pas vist far. Fasián aquò ambe de farina de milh e avián una padena amb una coeta longa qu’estacavan a un bolh a la chiminèia. » (Lydie)
« Ai vist far la mairina, ieu. » (Julien)
« Ai vist far la mairina, ieu. » (Julien)
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...