Lo farç, lo caul farcit
Introduction
En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar, dejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).
Chaque famille avait un peu sa recette du farç.
Ethnotexte
MARUÉJOULS GISÈLE ET VERGNES JEANNETTE
née Gineste en 1920 à Sanvensa ; née Loupias en 1929 à Montloubet de La Capelle-Bleys.
Transcription
Occitan
Français
« Se metiá lo farç a la sopa amb una fèlha de caulet canin. Metián de meulha de pan, d’uòus, un briat de persilh, de sal e de pebre. Metián aquò dins la fèlha de caulet, rotlavan, ficelavan e metián a còire aquò dins la sopa. Mès, se fasiam una pola farcida e que demorèsse de farç, anàvem quèrre una fèlha de caulet canin per metre lo rèsta del farç a la sopa. »
Pas de traduction pour le moment.
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