Lo pastís de carn

Collecté en 1999 par IOA Sur la Commune de La Bastide-l'Évêque Voir sur la carte
J'apporte des précisions ou
je demande la traduction >

Introduction

Lo pastís cald ou pastís de carn est une tourte à la viande (carn).

L'escarçanèla est la scorsonère.

Ethnotexte

Denise ALET

née Frézières en 1928 à La Bastide, décédée en 2019.

Transcription

Occitan
Français
« Autres còps, plan abans ieu, lo fasián, aquel pastís de carn, sus la brasa, amb una pairòla de coire e un cobertor. Començavan a far còire la pasta fulhetada, dedins li metián un torchon plegat. Quand èra plan cuècha, dubrissián lo cobertor, tiravan lo torchon e i metián d’abats de volalha, de gresièrs, de fetges… Tot çò que èra plan bon, ambe d’escarçanèla. Aquí o tornavan metre un bocin al fuòc. »

Pas de traduction pour le moment.

© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron

Localisation

Vous aimerez aussi...

En cours de chargement...