Lo civet de lèbre
Introduction
En occitan, le mot lèbre (lièvre) est féminin : una lèbre.
En Rouergue septentrional comme en Rouergue occidental, le mode traditionnel de préparation du lièvre était le civet. Sur le Lévézou et en Rouergue méridional, on le mangeait à la broche : a l'aste.
Ethnotexte
Louise GAFFARD
née Delmas en 1916 à Rétauly de Rieupeyroux.
Transcription
Occitan
Français
« Fasiam las lèbres en civet.
Fasiam rossir la carn, plan, ambe de lard e aprèssa metiam aquò dins lo vin amb una ceba e lo fetge de la lèbre plan menuts, e lo sang.
Caliá que aquò cosi(gu)èsse tres oras doçament. »
Fasiam rossir la carn, plan, ambe de lard e aprèssa metiam aquò dins lo vin amb una ceba e lo fetge de la lèbre plan menuts, e lo sang.
Caliá que aquò cosi(gu)èsse tres oras doçament. »
Pas de traduction pour le moment.
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