La cuècha
Introduction
Pour améliorer l'ordinaire ou en cas de visite de la famille, on faisait la cuècha (l'aligot) ou le picaucèl appelé aussi trufada ou retortilhat.
Ethnotexte
Lucien BOULDOIRES
né en 1927 à Redoulès de Laguiole, décédé en 2016.
Transcription
Occitan
Français
« La cuècha, disián que caliá metre tant de toma coma de trufas, e metiam un pauc de lard per donar de gost, fasiam fondre un pauc de lard dins la padena, de burre e caliá metre bèlcòp de crosta. Mès la cuècha èra bona ! Mès s’invitàvetz de monde, que volguèssetz que mangèsson pas tròp, caliá que la graissa nadèssa sus la cuècha. Aquí ne manjavan pas bien… »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...