Buguda, repais d'escodre, solenca

Collecté en 1998 par IOA Sur la Commune de Gramond Voir sur la carte
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Introduction

Le dernier jour des battages, on faisait un repas de fête, la solenca. Mais, avant cela, dans les grandes exploitations, la maîtresse de maison devait préparer les nombreux repas à servir chaque jour aux escodeires.

Ethnotexte

Adrien SACRISPEYRE

né en 1939 aux Planes de Gramond, décédé en 2012.

Transcription

Occitan
Français

« Quand escodiam, lo matin, aquò èra de sopa ambe de ventresca o de cambajon cuèch e de fromatge.

Pièi fasián nòu-oras ambe de salsissa.
A miègjorn aquò èra totjorn la pola farcida ambe de favas sovent, de còps de patanons. I aviá sovent de polet atanben, o de rit. E pièi i aviá de pastisses.
Lo mecanicien aviá lo panièr, li montavan lo panièr sus la machina, un salsissat, un litre de vin... El, manjava quand aviá lo temps, sovent,
fasiá pas nòu-oras. »

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Localisation

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