Les repaisses
Introduction
En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).
La base de l’alimentation rouergate, occitane et rurale, c’était la soupe, le cochon, les pommes de terre et le fromage.
En Viadène, on déjeunait le matin avec des pascadas et, le soir, on mangeait souvent la soupe au lait.
Les spécialités montanhòlas étaient l'aligot appelé cuècha, le retortilhat, la faldeta farcida, les farçons, le picaucèl…
Ethnotexte
Maurice BOSC
né en 1927 à Banroques d'Enguialès-Le Fel, décédé en 2019.
Transcription
Occitan
Français
« Lo matin, aquò èra la sopa, las pascadas e lo fromatge.
A miègjorn, aquò èra la sopa fresca ambe lo lard, un pauc de magre, e l’ortalha, las trufas, aquò que i aviá.
Lo seras, aquò èra la sopa, tornar, las trufas saltadas e de fromatge, totjorn. »
A miègjorn, aquò èra la sopa fresca ambe lo lard, un pauc de magre, e l’ortalha, las trufas, aquò que i aviá.
Lo seras, aquò èra la sopa, tornar, las trufas saltadas e de fromatge, totjorn. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...