Lo rasinat
Introduction
Juste après les vendanges, on préparait du rasinat.
Il s'agit d'une sorte de confiture multi-fruits : raisin (rasim), pomme (poma), poire (pera), châtaigne (castanha)...
Ethnotexte
Lucie, Pierre (René) et Marie ROQUES
née Bertrand en 1913 à Curan ; né en 1940 à Marzials de Montjaux ; née Rey en 1941 à Marzials de Montjaux.
Transcription
Occitan
Français
« Caliá de most mès caliá pas qu’aquò bolhiguèsse.
I metiam tota sòrta de frucha : de peras, de pomas... E fasiam còire aquò ambe de sucre.
Lo caliá far de suita après la vendémia. »
I metiam tota sòrta de frucha : de peras, de pomas... E fasiam còire aquò ambe de sucre.
Lo caliá far de suita après la vendémia. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...