Los pòrcs
Introduction
Les propriétaires de truies (mauras, truèjas) vendaient les porcelets (tessons, porcèls) sur les foires à ceux qui souhaitaient en engraisser. Ils conservaient ce qui leur était nécessaire pour leur consommation et pour renouveler la truie que l’on tuait. On vendait également des porcs gras.
Ethnotexte
Odile AT
née Raynal en 1928.
Transcription
Occitan
Français
« Menàvem los tessons a Nadal de l'annada d'après. Los pesàvem a la bassacula. Tot lo monde veniá per veire qual los aviá melhor sonhats, los que ne farián lo mai d'argent a la fièira, qual los aviá los pus polits. Aquò virava al torn de dos cents quilòs.
Los pus polits, aquò èra los de Berta. Anava tot lo temps passejar los pòrcs. Nautres, papà nos disiá :
“Se los meniatz pas tant vite, serián pus gròsses, serián coma los de Berta !”
Nautres, marchàvem tròp vite… »
Los pus polits, aquò èra los de Berta. Anava tot lo temps passejar los pòrcs. Nautres, papà nos disiá :
“Se los meniatz pas tant vite, serián pus gròsses, serián coma los de Berta !”
Nautres, marchàvem tròp vite… »
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