Lo bodin e la sangueta

Collecté en 1998 par IOA Sur la Commune de Condom-d'Aubrac Voir sur la carte
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Introduction

Après avoir prélevé un peu de sang pour faire de la sangueta, on préparait le boudin (bodin, sang).

La sangueta est une préparation à base de sang. Les recettes varient : oignons, lard, céleri, mie de pain, crème fraîche, œufs… On en faisait aussi quand on tuait une volaille.

Ethnotexte

Augusta CARABASSE

née Gasq en 1923 à Paris (75).

Transcription

Occitan
Français
« Dins las assiètas a sopa metiam un pauc de pan, un pauc de persilh, un pauc d’alh e un pauc d’echalòta. E i copàvem un uòu dedins.
Quand aviam pres quauquas assiètas, aquò que tombava, i aviá una femna que bolegava tot lo fiel que i aviá dedins e pièi, après, lo metiam dins de budèls amb un pauc de lach, de pebre e de sal. »

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