Los perals
Introduction
Fromage domestique (fromatge d’ostal) et d’arrière saison, le peral est emblématique du Rouergue méridional, au même titre que le roquefort.
Ethnotexte
Gabriel GAUBERT
né en 1918 à Salles-Curan.
Transcription
Occitan
Français
« Quand aviam finit de mólzer, quand nos barravan las lachariás pro lèu, i aviá de fedas tardivas que las podiam mólzer e fasiam de perals.
Metiam de presura dins lo lach, aquò se preniá, copàvem aquò e metiam aquò dins de faisselons en tèrra. Laissàvem estorrar e los viràvem, los salàvem sus un salador, sus de palha. »
Metiam de presura dins lo lach, aquò se preniá, copàvem aquò e metiam aquò dins de faisselons en tèrra. Laissàvem estorrar e los viràvem, los salàvem sus un salador, sus de palha. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...