Las cagaraulas

Collecté en 1997 par IOA Sur les Communes de Castelnau Pégayrols, St-Beauzély Voir sur la carte
J'apporte des précisions ou
je demande la traduction >

Introduction

Les escargots (cagaraulas) étaient préparés de manière atypique dans ce secteur du département.

Ethnotexte

Aimé LABARTHE

né en 1926 à Castelnau-Pégayrols.

Transcription

Occitan
Français
« Las cagaraulas, ma mèra las fasiá còire a l’aiga bolhida e pièi las metiá dins una clòcha sul fornet ambe d’èrbas, de crèma fresca que tiràvem sus la crosta del lach de las vacas, e de gatèus secs brisats e quauquas noses secas. Mès las laissava dins las cauquilhas, cadun tirava las siunas. »

Pas de traduction pour le moment.

© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron

Localisation

Vous aimerez aussi...

En cours de chargement...