L'estòfin e la fogassa de Rampalms
Introduction
Dans la région de La Salvetat, la tradition voulait qu'on mange l'estofinade (estòfin, estofinada) et la fouace (fogassa) le jour des Rameaux.
Le stockfisch (estòfin), importé par la vallée d’Olt, semble s’être répandu vers le milieu du XIXe siècle dans tout le Rouergue occidental.
Ethnotexte
Paul FOULQUIER
né en 1925 à Castelmary.
Transcription
Occitan
Français
« Aicí lo metiam dins lo riu de Porcassés mas que l'estremàvem : lo fotiam jos de raiçassas.
Èra lo jorn de Rampalms aquò, que manjàvem l'estòfin e la fogassa. »
Èra lo jorn de Rampalms aquò, que manjàvem l'estòfin e la fogassa. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...