Lo pastre
Introduction
Pour Pâques, on mangeait exceptionnellement de la viande de boucherie. Dans la plupart des bourgs du Rouergue, on promenait le bœuf gras. En Viadène, le cabretaire était mis à contribution.
Dans beaucoup de familles, on mangeait aussi le pastre ou sac d'òsses. Il s'agissait de l'estomac du cochon rempli de petits os poivrés et cuit à la soupe avec des rejetons de chou (brondèls).
L'estomac de porc (ase) pouvait aussi se manger, farci avec des prunes.
Ethnotexte
Transcription
Occitan
Français
« Lo pastre se fasiá. Aquò èra l’estomac del pòrc que l’òm preparava lo jorn que l’òm tuava lo pòrc ambe de bocins d’òsses que l’òm pebrava bien, ambe d’alh.
Lo caliá laissar secar e, aprèssa, lo metiam dins l’oua. Aquò fasiá pas una bona sopa mès aquò èra bon a manjar. Aquò fasiá una sopa un pauc grassa e pebrada. »
Lo caliá laissar secar e, aprèssa, lo metiam dins l’oua. Aquò fasiá pas una bona sopa mès aquò èra bon a manjar. Aquò fasiá una sopa un pauc grassa e pebrada. »
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