Bodin e sangueta
Introduction
Avant de faire le boudin (bodin, sang), les femmes prélevaient un peu de sang pour préparer une sangueta avec du lard, des oignons, du persil et un peu de pain trempé dans du lait.
La recette de la sangueta ou sanqueta variait suivant les familles.
Ethnotexte
Henriette MOULIAC
née Delrieu en 1934 à Cissac de Cantoin.
Transcription
Occitan
Français
« Fasiam de sangueta.
Metiam aquò que tiravan al torn dels budèls dins la padena ambe de cebas, e aprèssa i metiam la sangueta que aviam fach còire a l’ai(g)a. Aprèssa, per acabar, i metiam de crèma ambe de pan.
Lo rèsta va al bodin ambe de gras, de persilh, d’alh, de ceba… Fasiam revenir tot aquò a la padena e pièi o mesclàvem al sang, o metiam dins l’iòua e lo fasiam cuèire a l’ai(g)a. Aquò se manja ambe de trefons o de pomas. »
Metiam aquò que tiravan al torn dels budèls dins la padena ambe de cebas, e aprèssa i metiam la sangueta que aviam fach còire a l’ai(g)a. Aprèssa, per acabar, i metiam de crèma ambe de pan.
Lo rèsta va al bodin ambe de gras, de persilh, d’alh, de ceba… Fasiam revenir tot aquò a la padena e pièi o mesclàvem al sang, o metiam dins l’iòua e lo fasiam cuèire a l’ai(g)a. Aquò se manja ambe de trefons o de pomas. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...