Lo repais del diminge
Introduction
En terre occitane, on déjeune le matin (endejunar), on dîne à midi (dinnar, despertinar) et on soupe le soir (sopar).
La base de l’alimentation rouergate, occitane et rurale, c’était la soupe, le cochon, les pommes de terre et le fromage.
En Viadène, on déjeunait le matin avec des pascadas et, le soir, on mangeait souvent la soupe au lait.
Les spécialités montanhòlas étaient l'aligot appelé cuècha, le retortilhat, la faldeta farcida, les farçons, le picaucèl…
Ethnotexte
Valérie CHASSANG
née Andrieu en 1913 à Alpuech.
Transcription
Occitan
Français
« Lo diminge, fasián un pòt-au-fuòc o alara, aquelses qu’avián de volalha, tuavan un polet, una pola, un lapin…
Lo diminge, totjorn fasián la fèsta, quand anavan a la messa, fasián la fèsta. »
Lo diminge, totjorn fasián la fèsta, quand anavan a la messa, fasián la fèsta. »
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