Introduction
L’élevage traditionnel du veau du Ségala (vedèl del Segalar) se faisait exclusivement à l'étable (estable), sous la mère. Il s’agissait de veaux que l’on menait à 150, 180, 200 kg en apportant parfois un complément d’alimentation (pommes de terre, farine, châtaignes séchées, maïs…).
Ethnotexte
Camille PONS
né en 1917 à La Coste de Vabre-Tizac.
Transcription
Occitan
Français
« Los laissàvem dedins, tetavan e clausiam a miègjorn, los anàvem delargar a quatre oras e los anàvem claure lo ser.
Los vedèls vièlhs, los fasiam tetar tres còps per jorn, lo matin, a miègjorn e lo ser. Quand èran un bocin pus bèlses, los fasiam pas que tetar lo matin e lo ser. »
Los vedèls vièlhs, los fasiam tetar tres còps per jorn, lo matin, a miègjorn e lo ser. Quand èran un bocin pus bèlses, los fasiam pas que tetar lo matin e lo ser. »
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