La carèma
Introduction
Le carême était observé avec rigueur : on nettoyait scrupuleusement la marmite (ola) per manjar la sopa a l’òli (la soupe à l'huile végétale), la graisse animale étant prohibée.
Ethnotexte
(Marie-)Thérèse MAZARS
née Ginestet en 1933 à Mazelourgues de Vabre-Tizac.
Transcription
Occitan
Français
« Quand arribàvem quaranta jorns dabans Pascas, la memè nos disiá :
"Dròlles, a partir de duèi, manjarem pas pussa de carn. Montam la padena al trast.”
Aquí aviam de merluça, pas d’estòfin qu’èra tròp car, de patanons a la padena, un pauc d’uòus, de rufets que aviam de l’ivèrn e passàvem los quaranta jorns. »
"Dròlles, a partir de duèi, manjarem pas pussa de carn. Montam la padena al trast.”
Aquí aviam de merluça, pas d’estòfin qu’èra tròp car, de patanons a la padena, un pauc d’uòus, de rufets que aviam de l’ivèrn e passàvem los quaranta jorns. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...