Les cabecons, les blus
Introduction
Les petits exploitants qui consommaient leur production laitière sous forme de fromages appelés cabecons eurent la possibilité d’écouler leur production auprès de fromagers qui se lancèrent dans la fabrication du bleu d’Auvergne.
Le mot cabecon n’est pas réservé au fromage de chèvre. Il existe des cabecons de vache et des cabecons de brebis.
Ethnotexte
Ernest VERDIER
né en 1910 à Thérondels.
Transcription
Occitan
Français
« Fasián les cabecons que menavan als merchands de fromatge del Cantau. Les ramassavan, les cabecons. Èran fachs dins de mòtles qu’èran traucats. Metián la calhada atí dedins e lo pichon-lach sortiá. Aquò èra les merchands de fromatge que les afinavan. Èran redonds coma un ròcafòrt presque. Aquò èra un ròcafòrt mès aquò èra pas fach amb un lach de feda. »
Pas de traduction pour le moment.
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