Introduction
On faisait de l’eau de vie (aigardent) de marc de raisin (triaca, draca, raca), de pomme, de poire, de prune… Certains en faisaient avec les prunelles (prunèlas), les fruits du buisson noir (boisson negre, prunelièr).
Le propriétaire de l'alambic était l'alambicaire.
Ethnotexte
Gabriel COUDERC
né en 1924 à Calmels le Bas de Tayrac, décédé en 2017.
Transcription
Occitan
Français
« Lo pepin, qu'èra nascut en 1850, empr'aquí, fasiá alambicaire, caliá que saupèsse escriure, teniá un registre.
Distillàvem la vendémia per far d'aigardent. Començàvem de la passar un còp e la repassàvem après. La prima, distillàvem la menta. Tot lo monde aviá de menta a l'ostal. »
Distillàvem la vendémia per far d'aigardent. Començàvem de la passar un còp e la repassàvem après. La prima, distillàvem la menta. Tot lo monde aviá de menta a l'ostal. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...