Introduction
L’ébranchage des frênes (fraisses) permettait de compléter l’alimentation des bêtes ou de les nourrir quand le foin manquait.
Certains effeuillaient les branches de frêne pour donner un mélange de feuilles et de paille de seigle aux bêtes.
Elaguer se dit recurar et les fagots sont appelés fuèlhs ou faisses.
Ethnotexte
Jean-Daniel TARAYRE
né en 1951 à Renjard de Saint-Chély.
Transcription
Occitan
Français
« Fasèm davalar la fuèlha de fraisse. Après, fasèm secar lo boès e lo metèm al fuòc dos ans aprèssa.
Los fuèlhs se conservavan un ivèrn, pas mai.
Los fasiam pels vedèls.
Estacàvem aquò ambe de vims, de ginèsses o de vaissa. »
Los fuèlhs se conservavan un ivèrn, pas mai.
Los fasiam pels vedèls.
Estacàvem aquò ambe de vims, de ginèsses o de vaissa. »
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