L'òli d'auglana

Collecté en 2000 par IOA Sur les Communes de St-Amans-des-Cots, St-Hippolyte Voir sur la carte
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Introduction

Le noyer (noguièr) était présent au-dessus de la limite du châtaignier (castanhièr) mais sa rareté obligeait les Montanhòls à faire de l’òli de noisette (auglana) ou de faine (feina).

Ethnotexte

Marinette (Marie-Louise) BOSC

née Lafon en 1929 à Izaguette de Saint-Hippolyte, décédée en 2006.

Transcription

Occitan
Français
« Avèm la caissa de l’òli de nose. I a de zinc dedins, ambe dos compartiments. Un compartiment bèl per l’òli de nose e un compartiment pichon per l’òli d’auglana que èra pus fin. E n’i aviá per tota l’annada. Aicí [Servòlas d’a Sant-Amans], i a bèlcòp d’auglanièrs. Fasián l’òli d’auglana. »

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Localisation

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