L'òli d'auglana
Introduction
Le noyer (noguièr) était présent au-dessus de la limite du châtaignier (castanhièr) mais sa rareté obligeait les Montanhòls à faire de l’òli de noisette (auglana) ou de faine (feina).
Ethnotexte
Marinette (Marie-Louise) BOSC
née Lafon en 1929 à Izaguette de Saint-Hippolyte, décédée en 2006.
Transcription
Occitan
Français
« Avèm la caissa de l’òli de nose. I a de zinc dedins, ambe dos compartiments. Un compartiment bèl per l’òli de nose e un compartiment pichon per l’òli d’auglana que èra pus fin. E n’i aviá per tota l’annada. Aicí [Servòlas d’a Sant-Amans], i a bèlcòp d’auglanièrs. Fasián l’òli d’auglana. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...