Los patanons
Introduction
Depuis le XVIIIe siècle, on cultive la pomme de terre (trufet, trufa, patanon) sur le Ségala et le développement de l'élevage bovin et porcin y a stimulé les cultures fourragères. Trufets, bledas, rabas et carlòtas avaient ainsi une place non négligeable dans chaque bòria.
Il fallait bien préparer et bien fumer les terres pendant l'hiver.
Ethnotexte
André FRAYSSE
né en 1925.
Transcription
Occitan
Français
« Pendent l'ivèrn, lauravan ambe lo brabant un bocin pus fòrt, ambe dos parelhs, plegàvem lo fems e pièi, quand arribava lo mes d'abrial, adocissiam la tèrra e, quand anàvem enregar los patanons ambe la dombasla, aquò èra pus laugièr. O alara far coma fasiam : en laurant, los enregonaires metián los patanons darrèr lo brabant per costat, a mesura. »
Pas de traduction pour le moment.
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