Introduction
La maîtresse de maison, la patrona, régnait sur le potager (òrt) et la basse-cour qui permettaient de couvrir une bonne partie des besoins alimentaires. Les excédents vendus au marché lui procuraient un peu d’argent pour les besoins de la famille.
À l'òrt, on cultivait un peu de tout, notamment les légumes verts, les salades et quelques racines ou légumes secs pour la soupe.
L'escarçanèla est la scorsonère.
Ethnotexte
Roger et Colette TOURNIER
né en 1928 à Pradinas ; née Delmas en 1936 au Pouget de Pradinas.
Transcription
Occitan
Français
« Fasiam d’ensaladas, de peses, de carròtas, d’espinards, de mongets, las cebas, los alhs, de rafes, de patanons...
Fasiam atanben de cròsnes qu’apelavan, que aquò se fa pas pus. Aquò fasiá coma de chipelets, coma de tronhons d’òlsa. Aquò èra un bocin coma l’escarçanèla, la manjavan tendre. D’escarçanèla, se'n fasiá bravament atanben. »Pas de traduction pour le moment.
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