Introduction
La pêche, souvent pratiquée avec des techniques prohibées, procurait un complément d’alimentation ou de revenu apprécié.
Les bons braconniers respectaient les équilibres naturels.
Ethnotexte
Robert VAUR
né en 1932 à Fournols de Lescure-Jaoul, décédé en 2016.
Transcription
Occitan
Français
« Dins lo temps i aviá de trochas, los peisses blancs, de sièjas, de barbèus, de trogans. A l'epòca, lo monde aimava lo peis qual que sia(gu)èsse.
Braconavan a la man, jos de pèiras, per manjar lo peis sul bòrd de l'aiga.
Per las enguilas, plaçavan de còrdas, la nèit. »
Braconavan a la man, jos de pèiras, per manjar lo peis sul bòrd de l'aiga.
Per las enguilas, plaçavan de còrdas, la nèit. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...