Les buòus grasses

Collecté en 2001 par IOA Sur les Communes de Laguiole, Montpeyroux Voir sur la carte
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Introduction

Pour Pâques, on mangeait exceptionnellement de la viande de boucherie.

Les bœufs abattus pour Pâques étaient préalablement promenés et exposés dans Laguiole, lors de la célèbre fièira dels Rampalms.

En général, le cabretaire était mis à contribution.

Ethnotexte

Lucien ANGLADE

né en 1912 à Montpeyroux.

Transcription

Occitan
Français
« Aquò se passa al canton, a Laguiòla. Encara aquò’s pas perdut, aquò. Tot lo monde preniá de carn de Pascas. Mès la fièira de Pascas se passava quinze jorns abans Pascas. Mès lo premièr buòu se tuava la setmana d’après. Pels Rampalms i aviá dejà de carn de Pascas. Mès aquò èra lo jorn de Pascas que tot lo monde manjava lo pòt-al-fuòc. »

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