Introduction
Les vaches (vacas) fournissaient la force de trait, le fumier (fems) et les veaux (vedèls).
Le veau du Ségala est élevé sous la mère, à l'étable. Autrefois, on complétait l'alimentation avec un peu de farine mélangée à des pommes de terre ou des racines. On vendait le veau à 200-250 kg.
Ethnotexte
Eliette FOURNIER
née Boyer en 1926 à Romette de La Salvetat-Peyralès.
Transcription
Occitan
Français
« Engraissàvem los vedèls ambe lo lach de la maire, de blat, de patanons e de castanhas secas. Fasiam trempar las castanhas lo matin pel ser e lo ser pel matin. E las caliá desruscar al cotèl o a la saca, mès plan sovent al cotèl.
Aquò èra de vedèls qu'èran coma cal. A cinc o sièis meses, fasián 250 a 300 quilòs. »
Aquò èra de vedèls qu'èran coma cal. A cinc o sièis meses, fasián 250 a 300 quilòs. »
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