Introduction
Quelques vinhas étaient cultivées sur les terrasses (paredons) des coteaux (travèrs) bien exposés des communes de Vabre-Tizac, Saint-Salvadou, Prévinquières et La Bastide. La culture de la vigne était principalement destinée à une consommation familiale mais elle disposait aussi d’un débouché de proximité avec les aubèrjas et les bourgs voisins pour d’éventuels excédents.
Ethnotexte
Yves LACASSAGNE
né en 1928 à Cabanes de La Bastide, décédé en 2017.
Transcription
Occitan
Français
« Aicí, un còp èra, li aviá bravament de vinhas. Pel puèg d’a Mossosa [d’a La Bastida], aquí, li aviá, sai pas, benlèu vint ectaras, amai benlèu mai. Cadun li aviá una vinha. N’i aviá que avián 2000, 3000 mèstres-carrats e d’autres que avián d’ectaras. Mès totes fasián pro vin per elses. N’i aviá mème que ne vendián.
A Mossosa, ne fasián cinquanta barricas. Ne gardavan una vintena per elses e vendián lo rèsta dins lo país. Aquel vin fasiá 9 degrès, 9,5. Una bona annada fasiá 10,5 benlèu. »
A Mossosa, ne fasián cinquanta barricas. Ne gardavan una vintena per elses e vendián lo rèsta dins lo país. Aquel vin fasiá 9 degrès, 9,5. Una bona annada fasiá 10,5 benlèu. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...