Les piòts
Introduction
Les dindons (piòts) se nourrissaient d’insectes (saltabocs), de glands (alhands) et de faines (feinas).
Après les moissons, on les laissait aller dans les chaumes.
On leur préparait également la pastada.
Pour Noël, on en expédiait à Paris.
Ethnotexte
Marcel COMBETTES
né en 1925 à Altun d'Huparlac.
Transcription
Occitan
Français
« N’avèm totjorn avut mès pas de fòrts tropèls. Lo temps de la guèrra, n’aviam una quinzena, de còps, mès pas mai. Les fasiam partir, que s’anèsson passejar. Manjavan aquò que trobavan. I aviá de saltabocs pels prats. De còps, les metiam per las estolhas, quand aviam meissonat. Mès, de còps, s’amassavan pas, les caliá susvelhar, aquò èra ben tot un trabalh… Les vendiam a la fièira de Sent-Amans. »
Pas de traduction pour le moment.
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