Lo fromatge mesclat
Introduction
Certains avaient une ou deux chèvres pour le lait, les cabecons et les cabrits.
La grand-mère de notre informateur mélangeait lait de chèvre et lait de vache pour faire ses fromages.
Ethnotexte
Robert PRAT
né en 1929 à Sainte-Geneviève.
Transcription
Occitan
Français
« Les grands-parents avián una cabra. Aquela cabra aviá un merite tarrible, fasiá dos litres de lach matin e seras. Partiá ambe las vacas. Quand èra per la devesa, en fàça, ma grand-maire l’apelava, li respondiá mès veniá pas. Aquela bèstia fasiá totjorn al mens dos cabrits per an.
Ma grand-maire mesclava lo lach de cabra ambe lo lach de vaca per far de fromatge. »
Ma grand-maire mesclava lo lach de cabra ambe lo lach de vaca per far de fromatge. »
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...