Les piòts
Introduction
Les dindons (piòts) se nourrissaient d’insectes (saltabocs), de glands (alhands) et de faines (feinas).
Après les moissons, on les laissait aller dans les chaumes.
On leur préparait également la pastada.
Pour Noël, on en expédiait à Paris.
Ethnotexte
Henri ROUQUETTE
né en 1926 à La Capelle de Florentin-La Capelle.
Transcription
Occitan
Français
« N’i aviá de piòts ! I a una bòria aquí en arribent a La Capèla, a Bo(vilh)ièiras aquò s’apèla, i aviá lo grand-pèra que les gardava. Mès n’i aviá de tropèls, aquí ! E n’i aviá un pauc dins totes les ostals.
Lor bailavan de blat, apr’aquí, de trefons a la sason, e pèi anavan amassar l’alhand e la castanha. I anavan les piòts !
Les vendián un pauc a Nadal, lo monde ne’n crompavan. N’i a que venián d’Espaliu. »
Lor bailavan de blat, apr’aquí, de trefons a la sason, e pèi anavan amassar l’alhand e la castanha. I anavan les piòts !
Les vendián un pauc a Nadal, lo monde ne’n crompavan. N’i a que venián d’Espaliu. »
Pas de traduction pour le moment.
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