Les merchands de fromatge

J'apporte des précisions ou
je demande la traduction >

Introduction

Des marchands de fromage passaient dans les masucs pour acheter le contenu de la cave : la cabanada.

Les invendus passaient une partie de l'hiver dans les chambres de hôtels du village d'Aubrac.

Ethnotexte

ALBERT DIJOLS

né en 1938 au Cayrel de Curières.

Transcription

Occitan
Français
« Al cap d’un mes-a-mièg, dos mes, començàvem de vendre un pauc de fromatge. I aviá tres o quatre merchands de fromatge a Laguiòla. Sovent, fasián merchands de vin e de fromatge. E i aviá de merchands que lo crompavan e qu’aprèssa, l’ivèrn, lo metián dins les cafès a-z-Aubrac. A-z-Aubrac, les cafès trabalhavan l’estiu mès, l’ivèrn, i aviá pas degús. Las salas èran ocupadas per de fromatge. »

Pas de traduction pour le moment.

© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron

Localisation

Vous aimerez aussi...

En cours de chargement...