Les merchands de fromatge
Sur les Communes de Curières, Laguiole, St-Chély-d'Aubrac Voir sur la carte
Introduction
Des marchands de fromage passaient dans les masucs pour acheter le contenu de la cave : la cabanada.
Les invendus passaient une partie de l'hiver dans les chambres de hôtels du village d'Aubrac.
Ethnotexte
Albert DIJOLS
né en 1938 au Cayrel de Curières.
Transcription
Occitan
Français
« Al cap d’un mes-a-mièg, dos mes, començàvem de vendre un pauc de fromatge. I aviá tres o quatre merchands de fromatge a Laguiòla. Sovent, fasián merchands de vin e de fromatge. E i aviá de merchands que lo crompavan e qu’aprèssa, l’ivèrn, lo metián dins les cafès a-z-Aubrac. A-z-Aubrac, les cafès trabalhavan l’estiu mès, l’ivèrn, i aviá pas degús. Las salas èran ocupadas per de fromatge. »
Pas de traduction pour le moment.
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Localisation
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