Traire los castanhièrs
Introduction
Sur le Ségala, le châtaignier (castanhièr) avait, pendant le XIXe siècle, remplacé les landes des puègs qui servaient de parcours aux troupeaux de moutons. Il céda à son tour sa place aux cultures céréalières et fourragères grâce au chaulage.
On travaillait plutôt les coteaux (travèrses) que les terres planes (tèrras planas, plans).
Ethnotexte
Denis MOUYSSET
né en 1929 à Colombiès.
Transcription
Occitan
Français
« Caliá un jorn a pus près per traire un castanhièr, un òme. Lo destarràvem tot lo torn e copàvem las raices jusca que tombava tot sol. Se caufavan amb aquel boès o, se i aviá un rol que sia(gu)èsse bon per far ressar, ne fasián de pòsses.»
Pas de traduction pour le moment.
© Tous droits réservés Institut occitan de l'Aveyron
Localisation
Vous aimerez aussi...
En cours de chargement...